زمان جاری: 2012/05/23, 03:25 AM خوش آمدید مهمان گرامی! (ورودعضویت)

پی‌اچ‌پی با طعم کیک - سلسله مقالات آموزشی کیک پی اچ پی

ارسال موضوع  ارسال پاسخ 
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رتبه موضوع:

نویسنده پیام
parsig آفلاین
Super Moderator

رتبه: 6
357 بار تشکر شده در 179 پست
ارسال: #1
با سلام
اولین قسمت از مجموعه آموزشی کیک پی‌اچ‌پی رو بلاخره منتشر کردم .
البته این قسمت فقط مقدمه هست ولی قصد دارم تا آخرش ادامه بدم .
محتوا هم ترجمه‌ی همون نمونه‌ای هست که توی سایت کیک ارائه شده . آموزش سیستم وبلاگ‌نویسی .

پی‌اچ‌پی با طعم کیک - قسمت اول

پ ن : لینک قسمت های بعدی به ادامه همین پست اضافه خواهد شد
پ ن : حقوق این اثر متعلق به خودم و این انجمن هست و دوستان اگه تمایل داشتن می تونن سایت رو هم راه اندازی کنن (منظورم فضای غیر از انجمن هست) تا این مقالات توی صفحه اصلی سایت هم درج بشه .

[تصویر: ubuntu2_userbar.gif]
یک برنامه نویس
آنکه مست آمد و دستی به دل ما زد رفت ... در این خانه ندانم به چه سودا زد و رفت
(آخرین تغییر در این ارسال: 2010/03/15 09:43 PM توسط parsig.)
2010/03/15 09:40 PM
مشاهده سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در پاسخ
 تشکر شده توسط : saleh میلاد payamsp Farhad yasin308 kiannml
saleh آفلاین
Administrator

رتبه: 12
870 بار تشکر شده در 560 پست
ارسال: #2
RE: پی‌اچ‌پی با طعم کیک - سلسله مقالات آموزشی کیک پی اچ پی
عالی بود مرسی مرتضی عزیز
2010/03/15 11:33 PM
parsig آفلاین
Super Moderator

ارسال: #3
قسمت اول آموزش :
حتما تا حالا کیک‌های زیادی را دیده‌اید و آنها را خورده‌اید . اما کیکی که در این سلسله آموزش قصد پختنش را دارم کمی متفاوت است . این کیکِ ما شیر و آرد و تخم مرغ ندارد ، بلکه از کلاس‌ها ، آبجکت‌ها و متد‌ها تشکیل شده است .

من معتقدم که بهترین راه برای آموختن برنامه‌نویسی ( یا مسائل مرتبط با برنامه‌نویسی ) تمرین و نوشتن مثال است . وقتی تصمیم گرفتم این سلسله آموزش را شروع کنم اولین گزینه‌ای که برای موضوعِ مثال به ذهنم رسید مثالِ موجود در سایتِ رسمیِ کیک بود . آموزشِ ایجادِ یک سیستمِ وبلاگ نویسیِ ساده .
[تصویر: cake-logo.png]
تصمیم گرفتم که همان خود‌آموز را ترجمه کرده و با اندکی دخل و تصرف به منظور روان‌تر و قابلِ فهم‌تر شدن در وبلاگم و انجمن پشتیبانی و توسعه فارسی کیک پی‌اچ‌پی منتشر کنم تا برای افرادی که قصد یادگیری این فریم‌ورک را دارند راهنمای خوبی باشد .

یادآوری می کنم که برای دنبال‌کردنِ این آموزش ، زیاد عجول نباشید . زیرا من هم مثل سایرِ انسان ها فعالیت‌های دیگری غیر از وبلاگ‌نویسی دارم .

بعد از این گپ‌و‌گفت مختصر به اولین قسمت از این خود آموز می پردازیم . با ما همراه باشید .

شایان ذکر است که این سلسله آموزش انحصارا برای این وبلاگ و انجمن پشتیبانی و توسعه فارسی کیک پی‌اچ‌پی نوشته می شود و استفاده از این مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است . با تشکر از عزیزانی که حقوق دیگران را رعایت می کنند .

قسمتِ اول : مقدمه ، تعریف و نیازمندی‌های پروژه :

به کیک خوش آمدید . شما احتمالا این آموزش را به این دلیل می‌خوانید که می‌خواهید بیشتر بدانید که کیک چطور کار می‌کند . هدفِ ما افزایشِ بهره‌وری و برنامه‌نویسی لذت‌بخش است . ما امیدواریم که شما این آموزش را به عنوان شیرجه رفتن درون کد‌ها ببینید .
این آموزش شما را از ابتدا تا انتهایِ ساخت یک برنامه ی وبلاگ‌نویسیِ ساده پیش می‌برد . با ما باشید با : دریافت و نصب کیک ، ایجاد و انجامِ تنظیماتِ بانک اطلاعاتی ، و ساختنِ یک برنامه‌ی نسبتا منطقی برای لیست کردن ، افزودن ، ویرایش، و حذف کردنِ پست‌های وبلاگ .

آنچه نیاز داریم :

• یک وب سرور (مانند WAMP , Xampp , easyphp و …) . ما فرض می‌کنیم که شما از آپاچی استفاده می‌کنید . اما دستور‌العمل برای استفاده از سرور‌های دیگر بسیار مشابه است . ممکن است بخواهیم قدری تنظیماتِ سرور را دستکاری کنیم . اما مردم باید بتوانند بدون انجام تنظیمات ، از کیک استفاده کنند .
• یک سرویس‌دهنده‌ی بانک اطلاعاتی . ما از MySQL در این آموزش استفاده خواهیم کرد . شمابرای ایجادِ یک دیتا بیس باید با MySQL به اندازه کافی آشنایی داشته باشید .
• دانستن php . شما در ادامه به صورت شی‌گرا کار خواهید کرد . این بهتر است ، اما اگر به شکل رویه‌گرا (procedural ) برنامه‌نویسی می‌کنید هم جای نگرانی نیست .
• آخرین چیزی که نیاز دارید اطلاعات مقدماتی درباره‌ی الگویِ برنامه نویسیِ MVC است . در بخش ” شروع با کیک پی‌اچ‌پی ” می توانید مرور سریعی بر این مفهوم داشته باشید . عبارت MVC به طور خلاصه یعنی “ مدل – نمایش – کنترل‌گر ” . نگران نباشید ،‌این مفهوم را در حدودا نیم صفحه توضیح می‌دهیم .

برویم برای شروع !

Reference : http://book.cakephp.org/view/219/Blog

لینک منبع فارسی

یک برنامه نویس
2010/03/15 11:58 PM
 تشکر شده توسط : payamsp Farhad saleh yasin308 solymani
parsig آفلاین
Super Moderator

ارسال: #4
خودم هم فکرش را نمی‌کردم به این زودی‌ها بتوانم قسمت دوم از مجموعه‌ی ” پی‌اچ‌پی با طعم کیک ” را آماده کنم . همان‌طور که خاطرتان هست قسمت قبلی کاملا تئوری و مقدمه بود . این قسمت هم تقریبا همان سبک را دارد و چندان وارد مباحث عملی نمی‌شود ، اما این نوید را به شما می‌دهم که قسمت بعدی یک شروع عملیِ خوب خواهد بود .

Persian CakePHPبیشتر از این منتظرتان ‌نمی‌گذارم . با ما همراه باشید با قسمت دوم از مجموعه‌ی ” پی‌اچ‌پی با طعم کیک ” .

برای شروع بیایید آخرین نسخه‌ی کیک را تهیه کنیم .

برای دریافتِ جدید‌ترین نسخه به صفحه‌ی پروژه‌ی کیک پی‌اچ‌پی (cakeforge) نگاهی بیندازید و آخرین نسخه‌ی پایدار (stable) را دانلود کنید . این آموزش بر مبنای نسخه‌ی ۱٫۲xx است .

همچنین شما می‌توانید در این آدرس به برسی نسخه‌های زیر مجموعه‌ی ۱٫۲xx پرداخته و از آن خروجی بگیرید .

صرف نظر از نحوه دانلود ، فایل‌ها را درون پوشه‌ی root قرار دهید . هنگاهی که این مراحل به پایان رسید پوشه‌ی root شما باید چیزی شبیه به این باشد :
view source
print?
1./app
2./cake
3./docs
4./vendors
5..htaccess
6.index.php

ممکن است الان زمان مناسبی باشد برای این که کمی در مورد ساختار پوشه‌های کیک و عملکرد آنها بدانید . برای اطلاعات بیشتر به قسمتِ ” Basic Principles of CakePHP ” و بخش CakePHP File Structure مراجعه نمایید .

پی‌نوشت : لینک‌های ذکر شده در سطر فوق ، از سایت رسمی کیک پی‌اچ‌پی است و به زبان انگلیسی می‌باشد . شاید در فرصتی مناسب به همت اعضای تیم پشتیبانی و توسعه فارسی کیک پی‌اچ‌پی تمام مستندات کیک فارسی سازی شد . به امیدِ آن روز .

خب این قسمت هم به پایان رسید . می دانم که بخش ها ، کوتاه و کند پیش می روند اما چون بر مبنای سایت رسمیِ کیک جلو می روم و فرصتم نیز کم است چاره‌ای جز این نیست .

Reference : http://book.cakephp.org/view/329/Getting-Cake

نکته : این مطلب بصورت اختصاصی برای این وبلاگ و انجمن پشتیبانی و توسعه فارسی کیک پی‌اچ‌پی نوشته شده است و استفاده از این مطلب تنها با ذکر منبع مجاز است .

لینک منبع فارسی

یک برنامه نویس
2010/03/17 03:40 AM
 تشکر شده توسط : Farhad saleh yasin308 پوریا payamsp solymani
parsig آفلاین
Super Moderator

ارسال: #5
قصد داشتم برای تبریکِ عیدِ نوروز مطلبی را آماده کنم . اما دیدم مفید‌تر خواهد بود اگر به عنوانِ تبریک و عیدی قسمت دیگری از سلسله آموزش‌های ” پی‌اچ‌پی با طعم کیک ” را خدمتِ شما عزیزان ارائه نمایم . البته شاید در روز‌های آینده مطلبی اختصاصی برای تبریک سال نو نوشتم . اما فعلا ترجیه می‌دهم به کیک بپردازم .

همان‌طور که خاطرتان هست با ماهیت کیک پی‌اچ‌پی در قسمت اول آشنا شدیم و در قسمت دوم به ساختار فایل‌ها و پوشه‌ها و نحوه‌ی دانلودِ کیک اشاره کردیم .

در این قسمت قصد داریم به ارائه‌ی نکاتی چند درباره‌ی ساختارِ دیتا‌بیس‌ها و قوانین نامگذاری جداول و کلاس‌ها بپردازیم . بدیهیست که این آموزش تنها اشاره‌ای به این ساختار و قوانین دارد و به قولِ معروف :

تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل !

اگر واقعا طالب یادگیری کیک باشید باید وقت صرف کرده و مستنداتِ کیک را از سایت اصلی با دقت مطالعه کنید . اما این آموزش جرقه و شروع خوبیست . با ما همراه باشید با این قسمت

[تصویر: cake-logo.png]

ایجادِ دیتا‌بیسِ وبلاگ

اکنون ما باید بانک اطلاعاتی وبلاگ خود را ایجاد کنیم . اگر با این کار آشنایی دارید یک نام برای بانک اطلاعاتی خود انتخاب کنید و یک پایگاه داده‌ی خالی با نام مورد نظر خود ایجاد کنید . فعلا فقط یک جدول ایجاد می‌کنیم تا بتوانیم اطلاعات مطالب ( پست‌ها ) را درون آن نگهداری کنیم . همچنین می‌خواهیم چند رکورد آزمایشی به این جدول اضافه کنیم .
برای ایجاد جدول از کدِ اس‌کیو‌ال زیر استفاده کنید :

کد PHP:
/* First, create our posts table: */
CREATE TABLE posts (

id INT UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,

title VARCHAR(50),

body TEXT,

created DATETIME DEFAULT NULL,

modified DATETIME DEFAULT NULL
);

/* Then insert some posts for testing: */
INSERT INTO posts (title,body,created)

VALUES ('The title''This is the post body.'NOW());

VALUES ('A title once again''And the post body follows.'NOW());

VALUES ('Title strikes back''This is really exciting! Not.'NOW()); 

نام جداول و نام فیلد‌ها نباید خودسرانه باشد . اگر شما از قوانین نامگذاری دیتا‌بیس و قوانین نامگذاری کلاس‌ها ( هر دو در اینجا توضیح داده شده است ) پیروی کنید قادر خواهید بود تا از بسیاری از قابلیت ها و عملکرد های استاندارد کیک استفاده کنید ، بدون اینکه مجبور باشید به صورت اختصاصی تنظیمات خاصی انجام دهید .

کیک از انعطاف‌پذیری خوبی برخوردار است و حتی با بد ترین ساختار دیتا‌بیسی قابل اجرا است . اما رعایت استاندارد‌ها و قوانین در وقت شما صرفه‌جویی می کند .

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی قوانینِ کیک به صفحه‌ی ” CakePHP Conventions ” مراجعه کنید . اما همین کافیست که بدانید هنگامی که اسم جدول‌مان را ‘posts’ در نظر می گیریم ، کیک به صورت خودکار جدول را به مدل متصل می‌کند و در این صورت کیک بصورت خودکار فعالیت‌های دیتابیس را مدیریت می‌کند .

خب این قسمت هم به پایان رسید . کم‌کم آموزش به جا‌های خوبی نزدیک می‌شود . در قسمت بعدی به تنظیماتِ دیتابیس در کیک می‌پردازیم .

Reference : http://book.cakephp.org/view/330/Creatin...g-Database

بار دیگر یادآوری می‌کنم که این آموزش انحصارا برای این وبلاگ و انجمنِ پشتیبانی و توسعه‌ی فارسی کیک پی‌اچ‌پی نوشته شده است و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است .

امیدوارم از این آموزش استفاده کافی برده باشید .

آنچه گذشت :

پی‌اچ‌پی با طعم کیک – قسمت اول

پی‌اچ‌پی با طعم کیک – قسمت دوم

لینک منبع فارسی - یک برنامه نویس

یک برنامه نویس
(آخرین تغییر در این ارسال: 2010/03/19 06:01 AM توسط parsig.)
2010/03/19 05:59 AM
 تشکر شده توسط : saleh cybercoder پوریا yasin308 payamsp solymani
parsig آفلاین
Super Moderator

ارسال: #6
اولین روزِ سالِ ۸۹ را با یک قسمتِ دیگر از آموزش‌های ” پی‌اچ‌پی با طعم کیک ” شروع می‌کنم . امیدوارم این سال برای من و همه سالی سرشار از آموخته‌های سودمند باشد . در قسمت‌های گذشته چیز‌هایی بصورت تئوری و کمی عملی درباره‌ی کیک آموختیم . برای دیدنِ آموزش‌های قبلی می توانید به اینجا سری بزنید . در این قسمت قصد داریم شما را با تنظیماتِ بانک اطلاعاتی در کیک آشنا کنیم . نکته‌ای که از اینجا به بعد مهم می‌شود این است که مطالب را حفظ نکنید . بلکه با منطقِ کیک آشنا شوید تا بتوانید آن را به ابعادِ مختلفِ پروژه‌ی خود تعمیم دهید .

بعد از این مقدمه‌ی کوتاه به سراغِ این قسمت از مجموعه‌ی آموزشیِ “ پی اچ پی با طعم کیک ” می‌رویم .

با ما همراه باشید .

انجامِ تنظیماتِ بانکِ اطلاعاتی در کیک

بیایید برایِ کیک مشخص کنیم که از کجا و چطور به بانک اطلاعاتیِ ما متصل شود . در اکثر پروژه‌ها این اولین و آخرین باری است که این کار را انجام می‌دهیم .

از فایل تنظیماتِ دیتا‌بیسِ کیک ، که در آدرس زیر قرار دارد یک کپی در همان‌جا تهیه کنید و نامش را به database.php تغییر دهید . در واقع کلمه‌ی default را از انتهایِ نامِ فایل حذف کنید .

کد:
/app/config/database.php.default

فایلِ مذکور را باز کنید . فایل تنظیمات باید برایتان جالب باشد . فقط در آرایه‌ی defualt تنظیماتِ خود را جایگزین کنید . یک نمونه‌ی تکمیل شده از فایل تنظیمات را می‌توانید در پایین ببینید .
کد PHP:
var $default = array(

'driver' => 'mysql',

'persistent' => 'false',

'host' => 'localhost',

'port' => '',

'login' => 'cakeBlog',

'password' => 'c4k3-rUl3Z',

'database' => 'cake_blog_tutorial',

'schema' => '',

'prefix' => '',

'encoding' => ''
); 

بعد از اینکه فایل database.php را ذخیره کردید شما باید بتوانید در مروگر صفحه‌ی ” خوش آمد گویی ” کیک را ببینید . این صفحه باید به شما بگوید که اطلاعات و ارتباطات دیتا بیس شما را پیدا کرده است و کیک می‌تواند با موفقیت با دیتا‌بیس ارتباط برقرار کند .

این قسمت هم به پایان رسید . امیدوارم از این قسمت از آموزش استفاده کافی برده باشید .
سال خوبی را برای شما آرزو می‌کنم .

Reference : http://book.cakephp.org/view/331/Cake-Da...figuration

یادآوری می‌کنم این مطلب انحصارا برای این وبلاگ و انجمن پشتیبانی و توسعه فارسی کیک پی‎اچ‌پی نوشته شده است و استفاده از آن تنها با ذکر منبع مجاز است .

منبع فارسی

یک برنامه نویس
2010/03/22 02:53 PM
 تشکر شده توسط : پوریا yasin308 saleh payamsp solymani
ارسال موضوع  ارسال پاسخ 

پرش در انجمن: